Vi bygger din nästa takpark

Takparker och takträdgårdar ger en attraktiv miljö för de som bor och verkar i fastigheten. Vi kan projektera fram lösningar, konstruera, designa samt bygga ditt Taklandskap!

Vi har en gedigen erfarenhet av gröna tak och är specialister på just Takparker. Under åren har vi hunnit med att bygga flera prestigefyllda projekt, så som Sveavägen 44 som var vårt första Taklandskap, Sergelhusets Takpark vårt mest premierade och vårt senaste World of Volvo i Göteborg. Vi är innovativa och ser bara lösningar!

 

Vid entreprenader utförd av VegTech erbjuder vi garanti och skötsel på takparker och taklandskap.

Taklandskap i bilder
Funderar du på att bygga en takpark eller takträdgård? Tänk nytt, tänk grönt. Kontakta oss så berättar vi mer.
World of Volvo

World of Volvo

Vi har varit med och byggt de gröna ytorna på World of Volvo och agerat underentreprenör till BRA AB. Med vårt eget entreprenadteam har vi monterat ca. 5 100m² sedum. Utöver takvegetation har vi anlagt färdigt gräs och ängsmatta på marken kring fastigheten. Dessutom plantering av träd, buskar, klätterväxter och 6000 stycken perenner.

World of Volvo är Göteborgs nya upplevelsecenter som öppnar i april 2024, är en hub med aktiviteter som erbjuder något för alla – en levande mötesplats med mer ”omtanke”.

Det här kan ni inte missa vid besök i Göteborg!

Byggherre: Volvo Cars och Volvo Group
Byggentreprenör: Bra AB
Arkitekt: Henning Larsen
Plats: Göteborg

Mästerhuset- takpark

Mästerhuset

Vi är stolta och glada över förtroendet av Pembroke att agera totalentreprenör till att skapa denna unika takpark mitt i Stockholms city som verkligen står ut i mängden.

Takparken består bland annat av planteringar av olika slag, trätrall, återanvända granitplattor, paviljong, pergola, en bar, en yogaplats och många ytor för events, lunch, fika eller annat häng. Hyresgästerna kommer kunna njuta av en dynamisk takpark med 360-graders utsikt över Stockholm.

Det finns flera wow faktorer och väldigt många vackra och genomtänkta element.
– Detta är en av de finaste takparker vi hittills byggt både i utförande och material, säger Jens Clausén, säljare på VegTech.

”Detta är ett unikt läge med en spektakulär vy över hela Stockholm. Själva takparken har en smart rumslighet som både ger möjlighet till avskildhet och att samlas i större grupper. Dessutom kan man välja sol eller skugga, ute eller inne. Och som vanligt när det gäller takparker så infinner sig här ett skönt lugn – ostört från stadens ljud och trafik.” Louise Qvarnström, entreprenadchef på VegTech.

Kort fakta:
Kund: Pembroke Real Estate
Arkitekt: Marge Arkitekter AB
Landskapsarkitekt: Karavan Landskap AB
Totalentreprenör: VegTech
Byggperiod: september 2022 – mitten av maj 2023
Plats: Stockholm
Endast tillgänglig för hyresgäster i byggnaden.

Takparken Klamparen

Klamparen

I centrala Stockholm har en omfattande om- och tillbyggnad genomförts på fastigheten Klamparen, nya moderna lösningar har adderats med funktioner och lösningar. Ett spektakulärt taklandskap har blivit en plats för mingel och event.

Taklandskapet består av 650 m² trall med pergola och sittytor. Växtbäddarna är integrerade med pergolan och en nydesignad sittbänk. Vi har tagit fram nya bänkar, sitt-konsoler, pergola och växtkärl till projektet mm.

”Det är en ”One of a kind” takpark som byggts!”  säger Jens Clausen från Veg Tech.

Fastighetsägare: KLP fastigheter
Arkitekt:  Per Ahrbom

Tjusiga innergårdar i Stockholms city. VegTech

Kv Hägern

Hela vårt jobb började med att vi fick riva den befintliga Innergården för att sedan bygga upp den till en modern, social och grön yta. Idag är det en liten oas mitt i Stockholmcity där hyresgästerna kan få njuta av en stunds stillhet.

Kv. Hägern ligger mitt i Stockholm och består av två delar, Hägern större och Hägern mindre. Redan på 1700- talet fanns namnet på kvarteret utsatt på Stockholmskartan. Detta är ett kvarter med en lång och gedigen historia som genomgått både namnbyte och ombyggnationer.  Som många historiska byggnader är flera hus kulturhistoriska och därmed märkta. Kunden har möblerat med olika möblemang, grillbänk och smyckat innegården med växter som placerats ut på ytorna.

Vi bygger din nästa takpark, VegTech

Sergelhuset

Mitt i Stockholm city, och med ett unikt läge mot Sergels torg ligger prisbelönta och ett av Stockholms citys största ombyggnadsprojekt, Sergelhuset där vi byggt taklandskap på fyra av fastighetens våningsplan.

Förutom det gröna har vi byggt ett trädäck på en total yta av 1600 kvm. På några av terrasserna återfinns även sittplatser med laddningsuttag. Projektet pågick under sommaren och hösten 2019 och under våren 2020.

Målsättningen för projektet var att byggnaden skulle miljöcertifieras enligt LEED Platinum, för en långsiktigt hållbar byggnad.

Sergelhuset har blivit utsett till vinnare inom Swedish Green Buildings Award som bästa LEED-byggnad/projekt med juryns motivering samt Green Roof Award.

 

 

Kontakta mig så planerar vi din nästa takpark!

VegTech Jens Clausén

Jens Clausén

Teknisk säljare - Taklandskap

+46 (0)70 616 60 60

jc@vegtech.se